حضور نویسندەی ماسی خانم در بین کودکان مرکز فرجه
هاجر صفابخش
روز چهارشنبه است هیاهوی کودکان با لباس محلی رنگ دیگری به خود گرفته است .رنگی از جنس حرف و کلام و فرهنگ و آداب و رسومشان که سرشار از مهربانی و مهمان نوازی است.
مردم دیار شعر و موسیقی از کودکی با شعر و ادبیات آشنا هستند و علی رغم عدم تدریس و آموزش زبان کُردی درمدارس کودکان شعرهای خودشان را پیدا میکنند و برای همیشه در دلشان حفظ میکنند شعر ماسی خانم به قلم علیرضا محمدیان از همین جنس است از جنس ریتم و کلام سادهایی که مناسب درک کودکان است. حالا او در مرکز شماره ۵ است تا کتابهای تازه چاپ شدهاش را برای اعضا وجمع حاضر بخواند و صمیمانه و مشتاق از خاطراتش بگوید او از اعضا میخواهد که شعر و داستان بخوانند و با دنیای زیبای ادبیات خودشان دوست باشند چون امروزه دستیابی به کتاب آسان است و میشود هم شعر و داستان و هم نویسندهاش را به راحتی پیدا کرد با او ارتباط گرفت و از مسیری که او برای نویسنده و یا شاعر شدن طی کرده آگاهی یافت، پس در دنیای امروز مطالعه از نان شب واجب تر است.
حمید رضا پوررضایی کارشناس مسئول استان کردستان نیز ضمن تبریک این روز زیبا برای بچه ها از کشف شاعرانه گفت و اشاره کرد علیرضا محمدیان در کتاب ماسی خانم به کشف شاعرانهایی رسیده است که تا قبل از او هیچکس به فکرش نرسیده بود از ماهی ها و زندگیشان به وفور داستانها وشعر ها سروده شده بود اما هیچکدام به نکاتی که علیرضا محمدیان توجه کرده، دقت نکرده بودند و این نو آوری باعث دیده شدن این سروده شدو یکی دیگر از نقاط قوت کتاب ماسی خانم همان نوشتن این منظومه به زبان مادری بچه های سنندج یعنی زبان اردلانی است.
هاجر صفابخش از اهمیت ادبیات کودک ونوجوان خصوصا ادبیات کودک ونوجوان به زبان مادری گفت و از اعضا خواست تلاش کنند همواره حافظ و نگهدار این زبان باشند و بکوشند که این زبان را یاد بگیرند تا بتوانند هم بخوانند و هم بنویسند زیرا آیندهی ما قلمی است که شما باید در دست بگیرید و با آن شعر داستان وخاطرات زمان خود را بنویسید.
حضور حمیدرضا گوهری مدیر کل وجمعی از کارشناسان اداره تاکیدی دوباره بر اهمیت روز ادبیات کودک ونوجوان بود در پایان ضمن تقدیر از علیرضا محمدیان به پاس سالها تلاشش در زمینه ادبیات کودک وی نیز سی جلد از کتابهای خورد به اعضا هدیه کرد تا حق خود بر کودکان این سرزمین را به مهر و عشق ادا کرده باشد. واین برنامه به همت مهناز صلاحی مسئول مرکز شماره ۵ و همکارانش شکل گرفت.
هر نوع بازنشر این متن با ذکر منبع «خانه کتاب کُردی» مجاز است.